• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • Evenementen
 • Evenementen in de omgeving

Winterfair Garderen 2017

Terug in de tijd op de Winterfair in Dickensstijl!

Op 8 en 9 december 2017 is de Beeldentuin in Garderen, waar ook ieder jaar ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt, omgetoverd tot een prachtig en sprookjesachtig decor waarin je terug gaat naar het Engeland van 1850. Dit jaar wordt de Winterfair alweer voor de negende keer georganiseerd. Niet voor niets, want de sfeer is geweldig. Laat je verrassen door allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens, waarbij zelfs de mensen achter de kramen zijn gekleed in Dickens-stijl.

Luister naar de verschillende koren, ga terug in de tijd met de accordeonist, bekijk oude ambachten die worden gedemonstreerd en ruik die heerlijke geur afkomstig van vuurkorven en gepofte kastanjes. Bezoek één van de vele kramen of ga naar de expositieruimte waar je de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Nederland, op ware grootte kunt bewonderen. Ook zijn nog zandsculpturen te bewonderen in het gezellige hofje met allemaal winkeltjes. Kijk door de etalages en zie diverse taferelen van Rien Poortvliet in zand. Inspiratie opdoen!

Meer dan zeventig gezellig verlichte tenten, kraampjes en stands met inspirerende producten vind je zowel binnen als buiten op de Winterfair. Tel daarbij de winkels op die te vinden zijn in het hoofdgebouw met haar oude gevels (zie hieronder ook De Beeldentuin), waarin compleet ingerichte kamers schuilgaan met de leukste producten en ideeën voor in je eigen huis. Allemaal hebben ze een eigen thema. Kijk je ogen uit in de Ot en Sien kamer, babykamer, landelijke lavendelkamer en de Engelse kamer.

Even op adem komen? In Brasserie-lunchroom Rozentuin, waarbij je wordt bediend door onder andere mensen met een verstandelijke beperking, staan lekkere winterse gerechten voor je klaar. Neem een Glühwein, een erwtensoep of een kopje chocolademelk met een oliebol met poedersuiker en het ultieme wintergevoel is compleet… Ook op het overdekte en sfeervolle winterterras ben je natuurlijk van harte welkom voor een winterse versnapering! Weer of geen weer De donkere dagen voor Kerst spelen zich toch voornamelijk binnen af. Een dagje weg in de buitenlucht is dan een welkome afwisseling.

De Winterfair in Dickenssfeer is dan hét ideale dagje uit voor jong en oud! Buiten gebeurt er werkelijk van alles. En… vanaf het terrein loop je zo de Veluwse bossen in voor een winterse wandeling. Ook de dieren bij de schaapskooi laten zich natuurlijk horen en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Mocht het toch regenachtig zijn, dan vermaak je je ook binnen, want daar is volop te zien en te doen.

Openingstijden 2017
Vrijdag 8 december 10.00 uur – 21.00 uur
Zaterdag 9 december 10.00 uur – 17.00 uur

Kerstmarkt kasteel de Cannenburg Vaassen

30e editie van de Kerstmarkt Vaassen op 8-9-10 december

Jarenlang had Vaassen de enige Kerstmarkt. Nu worden ze in bijna elk dorp gehouden. Toch is Vaassen nog steeds een trekker van formaat. Dat komt uiteraard door de fraaie ligging bij het kasteel en de goede opzet. Jaarlijks komen bijna 20.000 bezoekers naar de sfeervolle markt bij de Cannenburch.

In de donkere dagen voor Kerst kunt u ook dit jaar weer genieten van de sprookjesachtige Kerstmarkt op het voorplein van Kasteel Cannenburch. Wandel langs de ruim honderd kramen waar mooie, lekkere en ambachtelijke producten te vinden zijn die u alvast in kerststemming brengen. Dwaal tijdens de Kerstmarkt rond in de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van het kasteel en geniet van verschillende optredens. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en lekker opwarmen kan met een hapje en drankje in de kelders van het kasteel. Een uitgebreid muziekprogramma maakt de sfeer in het kasteel compleet:

Entree
Kerstmarkt: € 2,00 per persoon.
Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Combi entree 
Kerstmarkt en Kasteel Cannenburch: € 5,00 per persoon.
Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Winterlicht Nunspeet 12 - 16 december 2017

zzwinterlicht herten webGeniet tijdens WinterLicht in de gemeente Nunspeet van de vele aantrekkelijke evenementen in een sfeervolle entourage.

De schoonheid van Nunspeet is niet seizoensgebonden. Kom in december het WinterLicht kunstzinnig, culinair en oergezellig beleven; kerstmarkten, winkelen, een bijzondere lampionnenoptocht, wandelroutes langs etalages met kunst, muziek en nog veel meer om op te noemen. Van half tot eind december heeft na Parijs nu ook haar eigen ‘Uit de kunst plaats’. Gewoon op de markt. Hier valt tijdens de winterse dagen van alles te beleven voor jong en oud! Een swingende plaats waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes, kunstenaars aan het werk kunt zien en lekker kan winkelen in een fonkelende kerstsfeer.

Om deze maand extra gezellig te maken ontvangt u bij aankomst van uw verblijf in het Jagershof een heerlijke kop koffie met een WinterLichtlekkernij en het uitgebreide WinterLicht activiteitenprogramma.

 • Bijzonder gastvrij...

  Hotel het Jagershof is een bijzonder gastvrij hotel waar u nog ontspannend kunt genieten van een een stijl- en sfeervolle accommodatie. De Veluwe ligt als het ware voor de deur. lees meer...
 • Smaakvol genieten...

  De bekroning op een heerlijke vakantiedag. Creatieve kookkunst op basis van zo veel mogelijk seizoen- en marktverse producten, smaakvol genieten noemen ze dat... lees meer...
 • 1
 • 2
 • 3

jagershog logo bottom

Spoorlaan 14-16
8071 BP Nunspeet

Telefoon 0341 252 393
Fax 0341 262 485

www.hetjagershof.nl
info@hetjagershof.nl